Еркеч

Крушен булгур

Продукти:

сушени круши (сушени сливи, сушени ябълки), булгур, захар

 

Начин на приготвяне:

Крушите се сваряват със захарта. Сварява се и булгурът. Прибавя се към подсладените плодове. По желание се добавя още захар.



Бял курбан


Винен кебап


Празена манджа






		

Други интересни места и рецепти

Дъбовик

Писюр сарма Продукти: 1 ч.ч. булгур, 1–2 глави кромид лук, 8–10 лозови листа, 6 ч.ч. вода, червен пипер, 2–3 щипки сол, смлян черен пипер, джоджен, …

Трявна

Щирник Продукти: щир (или лапад), пресен лук, 300 г сирене, 500 г кисело мляко, 4 яйца, олио, 1 ч. л. сода за хляб, джоджен, магданоз, …

Радуил

Фасул Продукти: зрял боб, 1 морков, 1–2 глави кромид лук, 1–2 с.л. брашно, червен пипер, сол, чубрица, джоджен, магданоз, вода   Начин на приготвяне: Бобът …