Шипково

Копривена каша

Продукти:

коприва, пресен лук, сланина, пресято брашно, вода, червен пипер (по желание), сирене (за поръсване)

 

Начин на приготвяне:

В тенджера се слага вода. Брашното се пресява, като след това му се добавя малко студена вода, за да се получат млаки трохи. Изсипва се в тенджерата и се добавя сол, като се разбърква, докато брашното се разбие (разтвори). Копривата  се нарязва и се сипва в тенджерата, а  сланината се запържва. След като се запържи, се добавя към останалата смес. Лукът също се запържва и се добавя. Кашата се вари, докато се сгъсти.  Добавя се червеният пипер. Преди сервиране се поръсва с натрошено сирене.



Качамак, караклиш, приложник

Рибник

Спрудник

Фтичета


		

Други интересни места и рецепти

Чупрене

Шльопаво пържено Продукти: зелени листа на пресен кромид лук, свинска мас, 3-4 лъжици пшенично брашно, 200-300 г сирене, 2-3 яйца, вода, сол   Начин на …

Русе

Чесново Продукти: домашна кокошка, чесън, оцет;   Начин на приготвяне: Кокошката се сварява. Към бульона се прибавят чесън и оцет. Вари се до получаване на …

Северна Добруджа

Маджун Продукти: 3–4 глави кромид лук, 4–5 сладки червени чушки, 2 люти червени чушки, сол, вода, захар, оцет   Начин на приготвяне: Водата се слага …