Узунджово

Узунджовски катмери

Продукти:

пшенично брашно, свинска мас,

сол, вода, мая

 

Начин на приготвяне:

Пресява се брашното, прибавят се маята, солта и водата. Замесва се тесто, което се оформя на отделни топки. Всяка топка се разточва с точилка, маже се с разтопена свинска мас, навива се на руло от двата края и пак се свива на топка. След това топките се разточват на малки питки, които се пекат и от двете страни в намазан с мас сач.



Качамак

Продукти:

царевично брашно, вода, сол, свинска мас, пръжки.

 

Начин на приготвяне:

Водата се слага да заври. Прибавя се солта и царевичното брашно, като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Разстила се в тавичка, а отгоре се маже с разтопена свинска мас. През зимата се сервира и с пръжки.



Баирска манджа

Таратор

Бърканица

Сирене

Триеница

Яхнии






		

Други интересни места и рецепти

Старо Железаре

Лучено пиле Продукти: домашно пиле, вода, сол за запръжката: 2 с. л. брашно, олио, червен пипер за овкусяването: счукан чесън, оцет   Начин на приготвяне: Пилето се …

Еркеч

Крушен булгур Продукти: сушени круши (сушени сливи, сушени ябълки), булгур, захар   Начин на приготвяне: Крушите се сваряват със захарта. Сварява се и булгурът. Прибавя …

Русе

Чесново Продукти: домашна кокошка, чесън, оцет;   Начин на приготвяне: Кокошката се сварява. Към бульона се прибавят чесън и оцет. Вари се до получаване на …