Връбник

Зелник

Продукти:

брашно, вода, свинска мас, лук, домати, сухи чушки, кисело зеле

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Замесва се тесто. От него се разточват две кори. В намаслена тава се разстила първата кора. Върху нея се изсипва изпържената смес от лука, доматите, чушките и киселото зеле, като се разпределя равномерно. Покрива се с втората кора и се слага да се пече. Малко преди зелникът да е готов се намазва със свинска мас.

Други интересни места и рецепти

Банат

Пита с джумерки Продукти: пръжки За тестото: мая, брашно, белтък, захар, сол, хладка вода; жълтък за намазване   Начин на приготвяне: Маята се разтваря във водата …

Брезе

Чучево Продукти: 500 г кисело мляко, червена чушка, сирене (или извара), олио, люта чушка (или чили), сол Начин на приготвяне: В киселото мляко се нарязва …

Орешак

Лучник Продукти: за тестото: пшенично брашно, прясно мляко, кисело мляко, мая, сода, оцет за плънката:  пресен лук, пресен чесън, киселец, копър, магданоз, ориз, счукани орехи, шарена сланина, …