Връбник

Зелник

Продукти:

брашно, вода, свинска мас, лук, домати, сухи чушки, кисело зеле

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Замесва се тесто. От него се разточват две кори. В намаслена тава се разстила първата кора. Върху нея се изсипва изпържената смес от лука, доматите, чушките и киселото зеле, като се разпределя равномерно. Покрива се с втората кора и се слага да се пече. Малко преди зелникът да е готов се намазва със свинска мас.

Други интересни места и рецепти

Чупрене

Шльопаво пържено Продукти: зелени листа на пресен кромид лук, свинска мас, 3-4 лъжици пшенично брашно, 200-300 г сирене, 2-3 яйца, вода, сол   Начин на …

Долно село

Попарник Продукти: тиква, царевично брашно, захар, мляко, яйце,  мая, краве масло   Начин на приготвяне: В дълбок съд се слага царевичното брашно. Добавят се маята, …

Банско

Капама Продукти: кисело зеле, цвекло (от буркан, консерва), кървавица, суджук, пилешки бутчета, свински ребра, телешко месо,  шарена сланина,  ориз, черен пипер, кимион, дафинов лист,  вино …