Връбник

Зелник

Продукти:

брашно, вода, свинска мас, лук, домати, сухи чушки, кисело зеле

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Замесва се тесто. От него се разточват две кори. В намаслена тава се разстила първата кора. Върху нея се изсипва изпържената смес от лука, доматите, чушките и киселото зеле, като се разпределя равномерно. Покрива се с втората кора и се слага да се пече. Малко преди зелникът да е готов се намазва със свинска мас.

Други интересни места и рецепти

Бисер

Бисерски карталачета Продукти: пшенично брашно, вода, сол, мая, свинска мас   Начин на приготвяне: Пресява се брашното, прибавят се водата, маята и малко сол. Замесва …

Кутово

Саламура де пеще (рибена чорба) Продукти: дунавска риба (уклей, щука и др.), сухи чушки (може да са леко лютиви), лук, домат, чесън, копър, сол, олио …

Койнаре

Яйца с лук по койнарски Продукти: лук, яйца, доматен сос, магданоз, чубрица, брашно, сол, червен пипер, малко вода   Начин на приготвяне: Лукът се обелва …