Връбник

Зелник

Продукти:

брашно, вода, свинска мас, лук, домати, сухи чушки, кисело зеле

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Замесва се тесто. От него се разточват две кори. В намаслена тава се разстила първата кора. Върху нея се изсипва изпържената смес от лука, доматите, чушките и киселото зеле, като се разпределя равномерно. Покрива се с втората кора и се слага да се пече. Малко преди зелникът да е готов се намазва със свинска мас.

Други интересни места и рецепти

Смилян

Домашно масло и бърканица Начин на приготвяне: Домашно масло се приготвя в бурилка (продълговат дървен съд с отвор в средата и бутало). Бурилката предварително се …

Долно Дряново

Зарастник Продукти: царевично брашно, праз  лук (може да бъде само с праз, кромид или зеле, а може и комбинация от трите продукта), вода, сол   …

Алфатар

Булгур с армùя (туршия) Продукти: 1 ч.ч. булгур, 1 глава кромид лук, зеленчуци от туршия (чушки, домати, моркови), свинска мас, 3 ч.ч. гореща вода, сол, …