Орешак

Лучник

Продукти:

  • за тестото: пшенично брашно, прясно мляко, кисело мляко, мая, сода, оцет
  • за плънката:  пресен лук, пресен чесън, киселец, копър, магданоз, ориз, счукани орехи, шарена сланина, сминдух, черен пипер, червен пипер

 

Начин на приготвяне:

Тестото се замесва и се оставя да втасва една нощ. Разделя се на две топки – едната по-голяма, другата по-малка.  Чесънът се запържва, след това се добавят лукът и киселецът и се покриват с капак, за да се задушат. Прибавят се копърът и магданозът. След това се добавят оризът, сланината и орехите. Поръсва се с червен пипер, черен пипер и сминдух. След като плънката се задуши, се разточва по-големият лист тесто и се слага на дъното на тавата. Добавя се сместа  и се покрива с по-малкият разточен лист от тестото. Запечатва се по края и се слага да се пече.



Червен пипер

Келеш чорба






		

Други интересни места и рецепти

Бесарабия

Роговачки Продукти: брашно, яйце, сирене, сол, вода; олио за пържене;   Начин на приготвяне: От продуктите се замесва тесто. Реже се на топчета и се …

Сухо

Баклава Продукти (за голяма баклава): 1.5 кг брашно, 1 кг захар, 1 кг мед, 0.5 кг препечен грис, 100 г нишесте, 1 кг масло Начин …

Севлиево

Тиквеник Продукти: тиква, орехи, захар, канела, олио   Начин на приготвяне: Тиквата се почиства от семките, но не се бели. Реже се на парчета. Редят …