Узунджово

Узунджовски катмери

Продукти:

пшенично брашно, свинска мас,

сол, вода, мая

 

Начин на приготвяне:

Пресява се брашното, прибавят се маята, солта и водата. Замесва се тесто, което се оформя на отделни топки. Всяка топка се разточва с точилка, маже се с разтопена свинска мас, навива се на руло от двата края и пак се свива на топка. След това топките се разточват на малки питки, които се пекат и от двете страни в намазан с мас сач.



Качамак

Продукти:

царевично брашно, вода, сол, свинска мас, пръжки.

 

Начин на приготвяне:

Водата се слага да заври. Прибавя се солта и царевичното брашно, като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Разстила се в тавичка, а отгоре се маже с разтопена свинска мас. През зимата се сервира и с пръжки.



Баирска манджа

Таратор

Бърканица

Сирене

Триеница

Яхнии






		

Други интересни места и рецепти

Смолян

Пататник Продукти: 1 кг картофи, кромид лук, яйца, сирене, черен пипер, сол, 2 разточени кори от тесто, краве масло   Начин на приготвяне: Картофите се …

Цариброд

Задушено Перашки (великденски яйца) Овченик Пестил Скроб Качамак Горубийе

Синапово

Празнична питка със сусам Продукти: брашно, сода за хляб, мая, вода, сол, жълтък, сусам.   Начин на приготвяне: Брашното се пресява. Добавят се содата и …