Бесарабия

Роговачки

Продукти:

брашно, яйце, сирене, сол, вода; олио за пържене;

 

Начин на приготвяне:

От продуктите се замесва тесто. Реже се на топчета и се разстила на тънки, кръгли кори. Сиренето се натрошава (настъргва) и се слага в едната половина на роговачката. Двата края се залепят един за друг. Олиото се загрява и роговачките се пържат в него.



Юрдечка (патица) със зеле

Продукти:

патешко месо, кисело зеле, ориз, дафинов лист, черен пипер на зърна, вода

 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и леко се сварява. Премества се в тава, където се подреждат ред зеле, ред ориз. Добавят се подправките и се изпича. Преди сервиране се разбърква.

Други интересни места и рецепти

Елена

Топеница Продукти: пресни домати, печен патладжан, печени чушки, чесън, олио, сол, магданоз   Начин на приготвяне: Нарязват се доматите, печените и обелени чушки и печеният …

Връбник

Зелник Продукти: брашно, вода, свинска мас, лук, домати, сухи чушки, кисело зеле   Начин на приготвяне: Брашното се пресява. Замесва се тесто. От него се …

Паскалево

Пипер с прясно мляко Продукти: 10–12 чушки, 1–2 с.л. брашно, 200 г прясно мляко, олио, 1 с.л. червен пипер, сол.   Начин на приготвяне: В …