Долно Дряново

Зарастник

Продукти:

царевично брашно, праз  лук (може да бъде само с праз, кромид или зеле, а може и комбинация от трите продукта), вода, сол

 

Начин на приготвяне:

Царевичното брашно се разбърква с водата и солта до получаване на каша. Лукът се нарязва и се посолява. Добавя се към царевичната смес. Изсипва се в тава и се разстила. Пече се до готовност.



Кускус

Продукти:

черно брашно, вода

 

Начин на приготвяне:

Брашното и водата се смесват до получаване на тесто. Оформят се малки топчета. Сваряват се на водна пара, разстилат се на черга и се оставят да се изсушат на слънце за 2-3 дни.  След като изсъхнат, се прибират и се приготвят както макарони, като може да се запържи олио и да се полеят.



Как се прави боб

Други интересни места и рецепти

Еркеч

Крушен булгур Продукти: сушени круши (сушени сливи, сушени ябълки), булгур, захар   Начин на приготвяне: Крушите се сваряват със захарта. Сварява се и булгурът. Прибавя …

Севлиево

Тиквеник Продукти: тиква, орехи, захар, канела, олио   Начин на приготвяне: Тиквата се почиства от семките, но не се бели. Реже се на парчета. Редят …

Алино

Алински зелник Продукти: за плънката: киселец, праз лук, яйце, сирене, олио за тестото: брашно, сол, олио, хладка вода Начин на приготвяне: Пресява се брашното, слага се сол, …