Зарастник
Продукти:
царевично брашно, праз лук (може да бъде само с праз, кромид или зеле, а може и комбинация от трите продукта), вода, сол
Начин на приготвяне:
Царевичното брашно се разбърква с водата и солта до получаване на каша. Лукът се нарязва и се посолява. Добавя се към царевичната смес. Изсипва се в тава и се разстила. Пече се до готовност.
Кускус
Продукти:
черно брашно, вода
Начин на приготвяне:
Брашното и водата се смесват до получаване на тесто. Оформят се малки топчета. Сваряват се на водна пара, разстилат се на черга и се оставят да се изсушат на слънце за 2-3 дни. След като изсъхнат, се прибират и се приготвят както макарони, като може да се запържи олио и да се полеят.