Койнаре

Яйца с лук по койнарски

Продукти:

лук, яйца, доматен сос, магданоз, чубрица, брашно, сол, червен пипер, малко вода

 

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и нарязва. Задушава се с малко олио и вода. Слага се червен пипер. Доматеният сос се смесва с малко брашно и се прибавя към лука. Добавят се яйцата, като не се бъркат, а леко се покриват с лучената смес. Готви се на бавен огън. Преди да се дръпне от котлона се подправя с чубрица, магданоз и сол.



Постен таратор


Продукти:

краставица, чесън, копър, сол, оцет, вода

 

Начин на приготвяне:

Краставицата се нарязва на ситно. Добавят се нарязан (скълцан) чесън и копър. Прибавят се сол, оцет и вода.


Курбан (печена овца)





Други интересни места и рецепти

Радуил

Фасул Продукти: зрял боб, 1 морков, 1–2 глави кромид лук, 1–2 с.л. брашно, червен пипер, сол, чубрица, джоджен, магданоз, вода   Начин на приготвяне: Бобът …

Бяла Слатина

Пълнени чушки с боб Продукти: червени сухи чушки, полусварен боб, 2-3 глави лук, олио, доматено пюре, сол, червен пипер, черен пипер, джоджен, магданоз, чубрица. Начин …

Русе

Чесново Продукти: домашна кокошка, чесън, оцет;   Начин на приготвяне: Кокошката се сварява. Към бульона се прибавят чесън и оцет. Вари се до получаване на …