Койнаре

Яйца с лук по койнарски

Продукти:

лук, яйца, доматен сос, магданоз, чубрица, брашно, сол, червен пипер, малко вода

 

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и нарязва. Задушава се с малко олио и вода. Слага се червен пипер. Доматеният сос се смесва с малко брашно и се прибавя към лука. Добавят се яйцата, като не се бъркат, а леко се покриват с лучената смес. Готви се на бавен огън. Преди да се дръпне от котлона се подправя с чубрица, магданоз и сол.



Постен таратор


Продукти:

краставица, чесън, копър, сол, оцет, вода

 

Начин на приготвяне:

Краставицата се нарязва на ситно. Добавят се нарязан (скълцан) чесън и копър. Прибавят се сол, оцет и вода.


Курбан (печена овца)





Други интересни места и рецепти

Свиленград

Свиленградско малеби (тайна семейна рецепта) Продукти: прясно мляко, фино смляно оризово брашно, захар, вода, розова есенция   Начин на приготвяне: Оризовото брашно се сварява с …

Калипетрово

Агнешко с булгур Продукти: за 10–12 порции (една тава агнешко с булгур): прясно агнешко месо, 150–200 г агнешки дреболии, 2 ч.ч. булгур, 1 ч.ч. ориз, …

Устрем

Заешка каплама Продукти: заек, лук, домат, сушени сини сливи или други сушени плодове, червен пипер, чесън, олио, черен пипер, дафинов лист, 1 ч. ч. вино, …