Койнаре

Яйца с лук по койнарски

Продукти:

лук, яйца, доматен сос, магданоз, чубрица, брашно, сол, червен пипер, малко вода

 

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и нарязва. Задушава се с малко олио и вода. Слага се червен пипер. Доматеният сос се смесва с малко брашно и се прибавя към лука. Добавят се яйцата, като не се бъркат, а леко се покриват с лучената смес. Готви се на бавен огън. Преди да се дръпне от котлона се подправя с чубрица, магданоз и сол.



Постен таратор


Продукти:

краставица, чесън, копър, сол, оцет, вода

 

Начин на приготвяне:

Краставицата се нарязва на ситно. Добавят се нарязан (скълцан) чесън и копър. Прибавят се сол, оцет и вода.


Курбан (печена овца)





Други интересни места и рецепти

Добрич

Триен фасул Продукти: зрял фасул, пшенично брашно, сол за запръжката: олио или масло, червен пипер   Начин на приготвяне: Фасулът се накисва от предишния ден във …

Жеравна

Гръмната чорба Продукти: зелен боб, 1 глава кромид лук, 1–2 картофа, 1 червен домат, вода, сол, копър, 8–10 зелени джанки   Начин на приготвяне: Във …

Голица

Булгурен зельник Продукти: За тестото: бяло брашно, вода, сол За плънката: булгур, сирене, мас   Начин на приготвяне: С брашното, водата и солта се замесва тесто. От …