Долно село

Попарник

Продукти:

тиква, царевично брашно, захар, мляко, яйце,  мая, краве масло

 

Начин на приготвяне:

В дълбок съд се слага царевичното брашно. Добавят се маята, солта, яйцето, захарта и малко вода. Тиквата се изчиства, настъргва и сварява леко.  Прибавя се към брашното и останалите продукти и се замесва тесто, което не бива да бъде много твърдо. Оставя се да втаса и се слага в тава, за да се изпече. Щом е готово, се натрошава и се полива с разтопено масло (през зимата може да се добавят и пръжки освен кравето масло).



Квасец

Продукти:

брашно, топла вода, сол

 

Начин на приготвяне:

От продуктите се замесва тесто и се оставя да шупне. Квасецът се използва при месене на погачи вместо мая.



Служба на домакина






		

Други интересни места и рецепти

Логодаж

Чушки с урда Продукти: чушки, олио, извара, сол   Начин на приготвяне: В загрятата мазнина се слагат нарязаните на дребно чушки. Запържват се със солта. …

Костандово

Капама Зелен фасул Чест (гъст) ориз Царевична попара Суловър Сутляш

Горно Драглище

Ялова баница Продукти: бяло брашно, мая, сол, вода, олио   Начин на приготвяне: От продуктите се замесва тесто и се оставя да втаса. Разделя се …