Крушен булгур
Продукти:
сушени круши (сушени сливи, сушени ябълки), булгур, захар
Начин на приготвяне:
Крушите се сваряват със захарта. Сварява се и булгурът. Прибавя се към подсладените плодове. По желание се добавя още захар.
Продукти:
сушени круши (сушени сливи, сушени ябълки), булгур, захар
Начин на приготвяне:
Крушите се сваряват със захарта. Сварява се и булгурът. Прибавя се към подсладените плодове. По желание се добавя още захар.
Капама Продукти: кисело зеле, цвекло (от буркан, консерва), кървавица, суджук, пилешки бутчета, свински ребра, телешко месо, шарена сланина, ориз, черен пипер, кимион, дафинов лист, вино …
Писюр сарма Продукти: 1 ч.ч. булгур, 1–2 глави кромид лук, 8–10 лозови листа, 6 ч.ч. вода, червен пипер, 2–3 щипки сол, смлян черен пипер, джоджен, …
Костурска пита Продукти: За плънката: спанак, извара, мазнина (олио, краве масло), чесън, сол, черен пипер; За тестото: брашно, мая, сол, захар, вода (по желание яйце) Начин …