Гавраилово

Ръсенца

Продукти:

пшенично брашно, вода сол, червен пипер, олио

 

Начин на приготвяне:

От пшеничното брашно и малко хладка вода се правят тестени трохи, които се пресяват през сито, за да останат само едрите парченца. Те се пускат във вряща подсолена вода за около 5–10 мин, за да се сварят, като ястието непрекъснато се бърка. Отгоре се полива със запръжка от олио и червен пипер. Сервира се с парченца препечен хляб най-често за закуска.



Свинско с кисело зеле

Продукти:

свинско месо, кисело зеле, мас, сол, вода, сминдух

 

Начин на приготвяне:

Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в маста. Добавя се киселото зеле и водата, като ястието се оставя да ври докато се свари. Накрая се поръсва със сминдух и сол на вкус. Традиционно се приготвя на Архангеловден.







Печено агне

Празник


„Златна праскова“






		

Други интересни места и рецепти

Връбник

Зелник Продукти: брашно, вода, свинска мас, лук, домати, сухи чушки, кисело зеле   Начин на приготвяне: Брашното се пресява. Замесва се тесто. От него се …

Жеравна

Гръмната чорба Продукти: зелен боб, 1 глава кромид лук, 1–2 картофа, 1 червен домат, вода, сол, копър, 8–10 зелени джанки   Начин на приготвяне: Във …

Срем

Зелник Продукти: брашно, 1 ч. л. сол, олио, оцет, яйце, пресен лук, лапад, ориз или булгур, джоджен, яйца, сирене.   Начин на приготвяне: Брашното се …