Орешак

Лучник

Продукти:

  • за тестото: пшенично брашно, прясно мляко, кисело мляко, мая, сода, оцет
  • за плънката:  пресен лук, пресен чесън, киселец, копър, магданоз, ориз, счукани орехи, шарена сланина, сминдух, черен пипер, червен пипер

 

Начин на приготвяне:

Тестото се замесва и се оставя да втасва една нощ. Разделя се на две топки – едната по-голяма, другата по-малка.  Чесънът се запържва, след това се добавят лукът и киселецът и се покриват с капак, за да се задушат. Прибавят се копърът и магданозът. След това се добавят оризът, сланината и орехите. Поръсва се с червен пипер, черен пипер и сминдух. След като плънката се задуши, се разточва по-големият лист тесто и се слага на дъното на тавата. Добавя се сместа  и се покрива с по-малкият разточен лист от тестото. Запечатва се по края и се слага да се пече.



Червен пипер

Келеш чорба






		

Други интересни места и рецепти

Еркеч

Крушен булгур Продукти: сушени круши (сушени сливи, сушени ябълки), булгур, захар   Начин на приготвяне: Крушите се сваряват със захарта. Сварява се и булгурът. Прибавя …

Цариброд

Задушено Перашки (великденски яйца) Овченик Пестил Скроб Качамак Горубийе

Тутракан

Скумрия на цакалия Продукти: прясна скумрия (или щука, мряна, сом), сол   Начин на приготвяне: Скумрията се изчиства от вътрешностите, но се оставя цяла заедно …