Широки дол

Киселец у тигань

Продукти:

киселец, 4 яйца, 100 г сирене, 500 г кисело мляко, олио

 

Начин на приготвяне:

Киселецът се нарязва на дребно и се запържва в олиото, като непрекъснато се бърка. Към него се прибавят киселото мляко, сиренето и яйцата. Ястието се оставя да ври на умерена температура до пълна готовност, като от време на време се разбърква. През зимата може да се приготви и с пръжки.

Други интересни места и рецепти

Радуил

Фасул Продукти: зрял боб, 1 морков, 1–2 глави кромид лук, 1–2 с.л. брашно, червен пипер, сол, чубрица, джоджен, магданоз, вода   Начин на приготвяне: Бобът …

Белцов

Баница „Макарина“ Продукти: За корите: брашно, яйца, сол, олио, вода; За плънката: натрошено сирене;    Начин на приготвяне: От продуктите за корите се замесва тесто, което трябва …

Момчиловци

Mазани колаци Продукти: брашно, 3 яйца, 500 г домашно кисело мляко, олио, краве масло, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 1,5 ч.л. сода за хляб, …