Свиленград

Свиленградско малеби

(тайна семейна рецепта)

Продукти:

прясно мляко, фино смляно оризово брашно, захар, вода, розова есенция

 

Начин на приготвяне:

Оризовото брашно се сварява с прясното мляко, докато се получи кремът. Изсипва се в купички и се оставя да се охлади. Приготвя се гъст захарен сироп, който се ароматизира с розовата есенция. Малебито се поднася охладено, полято с ароматния сироп.

Други интересни места и рецепти

Бръшлян

Зелник Продукти: за плънката: спанак, 250 г сирене, 5–6 с. л. кисело мляко, 5 яйца, 1 ч. олио за тестото: брашно, сол, хладка вода, мая   Начин …

Правда

Бамена чорба Продукти: Лук, ориз, картофи, бамя от консерва с домати, червена чушка, морков, сол, олио.   Начин на приготвяне: В гореща вода се сипва …

Охрид

Охридска пастръмка Продукти: пъстърва, пресен лук, червен лук, кромид лук, маслини, магданоз, лимон, сол; За чесновия сос: чесън, зехтин, лимонов сок (по желание)   Начин на …