Бисер

Бисерски карталачета

Продукти:

пшенично брашно, вода, сол, мая, свинска мас

 

Начин на приготвяне:

Пресява се брашното, прибавят се водата, маята и малко сол. Замесва се тесто, от което се оформят топки. Топките се разточват с точилка на кори, като всяка кора се маже с разтопена свинска мас, поръсва се с малко брашно, прегъва се няколко пъти и се свива отново на топка. Така оформените топки се оставят да втасат, след което се разточват с точилка и се оформят като малки питки. Пекат се от двете страни на сач, като по време на печенето непрекъснато се мажат със свинска мас.



Бумбар

Карталачета

Катми

Качамак

Пълнена пипа (пуйка)

Гюзлеме






		

Други интересни места и рецепти

Годеч

Погача Продукти: пшенично брашно, мая, яйце, кисело мляко, сол, захар, олио или зехтин   Начин на приготвяне: Пресява се брашното два пъти. Прибавя се сол, …

Несебър

Кефал плакия Продукти: кромид лук (1 кг.), пресни узрели домати (1,5 кг.), моркови (2 бр.), пресни чушки (2 бр.), кефал (1-2 бр.), кисели краставички, сухи …

Старопатица

Гергьовденска турта Продукти: бяло пшенично брашно, мая за хляб, олио, сол, хладка вода   Начин на приготвяне: Пресява се брашното, прибавя се маята, солта и …