Койнаре

Яйца с лук по койнарски

Продукти:

лук, яйца, доматен сос, магданоз, чубрица, брашно, сол, червен пипер, малко вода

 

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и нарязва. Задушава се с малко олио и вода. Слага се червен пипер. Доматеният сос се смесва с малко брашно и се прибавя към лука. Добавят се яйцата, като не се бъркат, а леко се покриват с лучената смес. Готви се на бавен огън. Преди да се дръпне от котлона се подправя с чубрица, магданоз и сол.



Постен таратор


Продукти:

краставица, чесън, копър, сол, оцет, вода

 

Начин на приготвяне:

Краставицата се нарязва на ситно. Добавят се нарязан (скълцан) чесън и копър. Прибавят се сол, оцет и вода.


Курбан (печена овца)





Други интересни места и рецепти

Долно село

Попарник Продукти: тиква, царевично брашно, захар, мляко, яйце,  мая, краве масло   Начин на приготвяне: В дълбок съд се слага царевичното брашно. Добавят се маята, …

Узунджово

Узунджовски катмери Продукти: пшенично брашно, свинска мас, сол, вода, мая   Начин на приготвяне: Пресява се брашното, прибавят се маята, солта и водата. Замесва се …

Банат

Пита с джумерки Продукти: пръжки За тестото: мая, брашно, белтък, захар, сол, хладка вода; жълтък за намазване   Начин на приготвяне: Маята се разтваря във водата …