Яйца с лук по койнарски
Продукти:
лук, яйца, доматен сос, магданоз, чубрица, брашно, сол, червен пипер, малко вода
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и нарязва. Задушава се с малко олио и вода. Слага се червен пипер. Доматеният сос се смесва с малко брашно и се прибавя към лука. Добавят се яйцата, като не се бъркат, а леко се покриват с лучената смес. Готви се на бавен огън. Преди да се дръпне от котлона се подправя с чубрица, магданоз и сол.
Постен таратор
Продукти:
краставица, чесън, копър, сол, оцет, вода
Начин на приготвяне:
Краставицата се нарязва на ситно. Добавят се нарязан (скълцан) чесън и копър. Прибавят се сол, оцет и вода.