Широки дол

Киселец у тигань

Продукти:

киселец, 4 яйца, 100 г сирене, 500 г кисело мляко, олио

 

Начин на приготвяне:

Киселецът се нарязва на дребно и се запържва в олиото, като непрекъснато се бърка. Към него се прибавят киселото мляко, сиренето и яйцата. Ястието се оставя да ври на умерена температура до пълна готовност, като от време на време се разбърква. През зимата може да се приготви и с пръжки.

Други интересни места и рецепти

Бисер

Бисерски карталачета Продукти: пшенично брашно, вода, сол, мая, свинска мас   Начин на приготвяне: Пресява се брашното, прибавят се водата, маята и малко сол. Замесва …

Синапово

Празнична питка със сусам Продукти: брашно, сода за хляб, мая, вода, сол, жълтък, сусам.   Начин на приготвяне: Брашното се пресява. Добавят се содата и …

Златоград

Лозличеви сарми Кашник Свиенички