Трекляно

Оцет

Продукти:

1 краставица, 4–5 сухи чушки, праз лук (бялата част), вода, оцет, 1 ч. л. захар, олио, сол

 

Начин на приготвяне:

Краставицата и празът се нарязват на дребно. Към тях се добавят нарязаните също на дребно сухи чушки, които предварително може да бъдат накиснати във вода. Овкусява се с оцет, олио и сол на вкус. Накрая се добавят 2–3 чаши вода и малко захар. Оставя се да преседи една вечер на хладно място, след което се консумира обикновено след обилно ядене и пиене.



Сарми

Разсол

Пошибалка


		

Други интересни места и рецепти

Копривщица

Тутманик Продукти: бяло брашно, яйце, хладка вода, олио, краве масло, сирене,  сол   Начин на приготвяне: Брашното се пресява. Солта се разтваря във водата, а …

Шипково

Копривена каша Продукти: коприва, пресен лук, сланина, пресято брашно, вода, червен пипер (по желание), сирене (за поръсване)   Начин на приготвяне: В тенджера се слага …

Гавраилово

Ръсенца Продукти: пшенично брашно, вода сол, червен пипер, олио   Начин на приготвяне: От пшеничното брашно и малко хладка вода се правят тестени трохи, които …