Трекляно

Оцет

Продукти:

1 краставица, 4–5 сухи чушки, праз лук (бялата част), вода, оцет, 1 ч. л. захар, олио, сол

 

Начин на приготвяне:

Краставицата и празът се нарязват на дребно. Към тях се добавят нарязаните също на дребно сухи чушки, които предварително може да бъдат накиснати във вода. Овкусява се с оцет, олио и сол на вкус. Накрая се добавят 2–3 чаши вода и малко захар. Оставя се да преседи една вечер на хладно място, след което се консумира обикновено след обилно ядене и пиене.



Сарми

Разсол

Пошибалка


		

Други интересни места и рецепти

Годеч

Погача Продукти: пшенично брашно, мая, яйце, кисело мляко, сол, захар, олио или зехтин   Начин на приготвяне: Пресява се брашното два пъти. Прибавя се сол, …

Конуш

Чорба от „боб“ (бакла) Продукти: бакла с шушулките, вода, сол,брашно (1 с. л.), магданоз за запръжката: олио, кромид лук, червен пипер за овкусяване: счукан със сол чесън, …

Овчарово

Благ ориз, кешкек, боза Качамак Гърмуделки (охлюви) с булгур, трахна Пестил, гроздова туршия