Узунджово

Узунджовски катмери

Продукти:

пшенично брашно, свинска мас,

сол, вода, мая

 

Начин на приготвяне:

Пресява се брашното, прибавят се маята, солта и водата. Замесва се тесто, което се оформя на отделни топки. Всяка топка се разточва с точилка, маже се с разтопена свинска мас, навива се на руло от двата края и пак се свива на топка. След това топките се разточват на малки питки, които се пекат и от двете страни в намазан с мас сач.



Качамак

Продукти:

царевично брашно, вода, сол, свинска мас, пръжки.

 

Начин на приготвяне:

Водата се слага да заври. Прибавя се солта и царевичното брашно, като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Разстила се в тавичка, а отгоре се маже с разтопена свинска мас. През зимата се сервира и с пръжки.



Баирска манджа

Таратор

Бърканица

Сирене

Триеница

Яхнии






		

Други интересни места и рецепти

Костандово

Капама Зелен фасул Чест (гъст) ориз Царевична попара Суловър Сутляш

Трън

Покриварник (Коприварник) Продукти: за плънката: коприва, кисело мляко, сирене, яйца, брашно, олио за тестото: брашно, сол, хладка вода, мая   Начин на приготвяне: Измитата коприва се нарязва …

Белцов

Баница „Макарина“ Продукти: За корите: брашно, яйца, сол, олио, вода; За плънката: натрошено сирене;    Начин на приготвяне: От продуктите за корите се замесва тесто, което трябва …